5 redenen voor licensed content

5 Redenen om licensed content te gebruiken in je klantcommunicatie

1 Kwaliteit en relevantie

Licensed content is gecureerde content en daarmee helemaal voorbereid op publicatie. Het enige wat jij hoeft te doen is over nemen en je eigen commentaar erbij schrijven. Een aanbeveling als “voor u gelezen” kan voldoende zijn. Beter is nog als je de inhoud kan onderschrijven met eigen ervaringen.

2 Associatie met een gewaardeerd platform als merk

Wanneer jij artikelen kunt publiceren uit toonaangevende tijdschriften of van gerenommeerde auteurs, dan kan jij laten zien dat je weet waar je het over hebt. Je presenteert je daarmee zelf als een kenner en dat geeft vertrouwen.

Wist je dat ca 50% van de B2B inkopers zich baseert op artikelen en wil minstens 5 a 6 artikelen gelezen hebben alvorens een beslissing te nemen?*

licensed content

3 Gemak en snelheid

Een bestaand artikel gebruiken betekent dat jij je een heleboel werk bespaart: briefing, redactie, controle, timeplanning. Vindster brengt het hele proces terug naar ‘vinden, selecteren en publiceren’. Zo eenvoudig kan het zijn.**

4 SEO optimalisatie

Wanneer je bestaande artikelen gebruikt die nog niet eerder online zijn verschenen vergroot je daarmee jouw SEO positie. Jij kan immers dit artikel als eerste in jouw omgeving publiceren. Geen canonical url en geen gevolgen voor duplicated content.

Bij het gebruik van eerder gepubliceerde online content is SEO niet jouw eerste doel. Dan gaat het meer om de associatie met een goed merk en laat je zien dat jij weet waar de informatie is te vinden. Je social media kanalen zijn dan de aangewezen plek om het artikel onder de aandacht te brengen van jouw klanten.

5 Customer journey

In de organisatie van de customer journey die jouw klanten afleggen heb je nog meer middelen om die reis interessanter te maken. Licensed content alleen zal je daarbij niet helpen, maar in combinatie met jouw eigen content, je blogs en mogelijk earned content zal jouw klant jou sneller zien als deskundig en eerlijk. Je bent daarmee een betrouwbare leverancier waarmee jouw klant zich graag associeert.

Licensed content is dus een belangrijke en heel nuttige aanvulling op jouw content mix. Wil je daar meer over weten? Neem dan contact op met Michiel Goosen.

* cijfers gebaseerd op de infographic van TEKsystems
** Met dank aan Parkline 😉