Duplicated content penalty voorkomen?

Vindster krijgt vaak vragen over de risico’s van duplicated content. Vindster vond voor jou een helder verhaal van Randy Apuzzo op de site van Content Management Institute over wat duplicated content is en hoe je de Google penalty ervoor kan voorkomen . We bieden je hierbij een link aan om dit artikel (Engels) te lezen op contentmarketinginstitute.com.

penalty duplicated content

Oplossingen voor duplicated content

Een aantal voor de hand liggende oplossingen wordt in het artikel genoemd.

  • Zorg dat je pagina niet geïndexeerd wordt. Dat lijkt tegenstrijdig vanuit SEO perspectief, maar als je doel is om de pagina vooral aan te jagen via je social media kanalen heb je SEO hier misschien niet eens nodig. Extra aandacht kan je bereiken door je personeel te vragen het bericht in hún social media kanalen te delen.
  • Zorg dat de “canonical url” bij het artikel vermeld wordt. De canonical url is de originele locatie van het oorpronkelijke artikel. Google zal dan in de zoekresultaten altijd eerste de originele publicatie opnemen.
  • Pronk niet alleen met andermans veren. Geef credits aan degene die het oorspronkelijke artikel heeft gepubliceerd. Schrijf het artikel in je begeleidende tekst toe aan de oorspronkelijke publicist en link daar ook heen. Da’s wel zo aardig.

Gebruik print content

Een andere kans die niet in het artikel wordt besproken is het gebruik van print content. Content die eerder in print is gepubliceerd en nog niet online is gezet kan door Google ook nooit als duplicated content worden gezien. Daar ligt een grote stimulans voor het veilig hergebruik van in tijdschriften en boeken verschenen content. Voor de vindbaarheid van die content is SEO wél heel goed in te zetten.

Vindster zal altijd rekening houden met de risico’s van duplicated content. Stel je vragen dus gerust aan ons. We adviseren je dan wat je het beste kunt doen. Neem voor een advies contact op middels ons contactformulier.