3 juli 2017

HRcommunity

Klantcase HRCommunity

Content en conversie

HRcommunity is een bruisend en interactief knooppunt voor iedereen die vindt dat mensen de sleutel vormen voor het succes van organisaties. HRcommunity draagt bij aan veerkracht, wendbaarheid en werkplezier. Voor mens en organisatie!
HRcommunity is met meer dan 80.000 leden, verschillende websites en vele live bijeenkomsten de grootste maar bovenal meest dynamische en productieve community voor HR & Change in Nederland.

Uitdaging

Voor HRcommunity is het de uitdaging om dagelijks nieuwe en relevante informatie te bieden aan de bezoekers. Een van de drivers daarbij is sectie HRzone. HRzone is het onafhankelijke kennisplatform van HRcommunity, onder het motto kennis in zicht. Op HRzone vind je kennis op het gebied van HR in de breedste zin van het woord.

Bijdrage Vindster

Voor HRzone heeft Vindster hoofdstukken uit een aantal verschillende boeken geleverd. Een hoofdstuk is wellicht te lang om online te lezen, maar de printfunctie die HRzone bij de artikelen heeft helpt om het artikel in PDF-corm te downloaden en later te lezen op papier of digitaal.

   

De hoofdstukken werden gelinkt naar de landingspagina’s bij de uitgevers. Voor de uitgevers was het een test om te zien of publicatie van een deel van het boek in de website van een derde partij helpt bij de verkopen.

Beide artikelen zijn ca 1.500 keer of meer bekeken. Beide uitgevers konden vaststellen dat het artikel op HRzone verkeer oplevert naar de landingspagina waarop het boek wordt aangeboden en dat er ook daadwerkelijk verkopen uit voortkomen. Doelgericht verkeer én conversie dus.

Dit is wat HRcommunity vindt

Het publiceren van hoofdstukken heeft voorlopig niet onze prioriteit, ook al zien we dat de artikelen ook conversie kunnen opleveren bij de uitgever. HRcommunity zal toch liever kortere artikelen plaatsen. Hier kan Vindster prima in voorzien.

Evaluatie

Wellicht dat het plaatsen van hele hoofdstukken voor de klant van Vindster wat teveel is. Voor uitgevers is het echter wel een mogelijkheid om in andere kanalen de boeken te promoten. In dat geval kan Vindster voor de uitgevers deze kanalen vinden en vullen. Interessant is dan om te zien of dat in de toekomst betaalde promotie kan worden.

Voor meer informatie
Vindster: Michiel Goosen, 06 290 134 23