Storytelling met impact

Met zijn website The Modular Body heeft Floris Kaayk in de eerste weken al miljoenen bezoekers getrokken en is de trailervideo alleen al door meer dan 1 miljoen mensen bekeken. Een fantastisch resultaat, vooral omdat het een nieuw project is van deze “ storyteller”. In de Masterclass die ik heb gevolgd, heeft hij uitgelegd hoe hij dit bereikt heeft. Wat kunnen merken en organisaties hier van  leren? Onderstaand 3 conclusies over storytelling die ik kort heb samengevat en afsluit met tips.

1. Een goede voorbereiding met storytelling is het halve werk
Floris heeft al eerder grote contentprojecten gedaan zoals Human Birdwings en Rayfish Footwear. Kern van zijn succes is een planmatige aanpak. Met een dedicated team maakt hij een contentmix van filmpjes en verhalen die vervolgens in een strakke roadmap cq. content kalender worden gepubliceerd. Het is een consistent en cross mediaal verhaal dat tot de verbeelding spreekt.
Tip: bedenk welke inspirerende momenten jouw organisatie en medewerkers hebben meegemaakt en die nog gaan komen. Bijvoorbeeld een nieuw product, dienst, verhuizing of andere mijlpaal. Dit vormt de rode draad van jouw verhaal om verder uit te werken.

2. Koester je fans en klanten
Bepaal vooraf wat het gewenste profiel is van de (potentiële) klanten en fans die je wilt bereiken (persona’s). Stel je voor welke Customer Journey zij gaan doorlopen als ze met jouw content in contact komen en welke mediakanalen ze gebruiken. Bij The Modular Body zorgde de combinatie van een trailervideo op Youtube, een advertentiecampagne op Facebook en persberichten voor een groot bereik. Daarna zorgde het delen via social media voor de verdere uitbouw van het aantal contacten en effect van deze storytelling.
Tip: om bestaande klanten te bereiken en hen exclusief ook wat extra’s te bieden (content, acties etc.) is de inzet van email in veel gevallen het beste medium. Kostenefficiënt en op maat in te zetten voor een 1-op-1 klantcontact.

3. Content heeft impact!
Eigenlijk is dit de overall conclusie: relevante content zorgt voor engagement. Door met een verhaal (story) en met diverse voorbeelden (content) regelmatig te vertellen waarom jij als organisatie er toe doet, creëer je onderscheidend vermogen en blijf je boeien en binden. Hou het transparant door niet alleen zelf artikelen en video’s te publiceren en gebruik ook user generated content van klanten en partners. In dit umfeld kun je met een relevante call-to-action de aandacht leggen op een aanbieding. Zo verstevig je de band met je fans en klanten en levert cross- en upsell ook nog eens extra omzet op.
Tip: Vindster kan met licensed content meer bezoekers voor je website opleveren en de band met bestaande en nieuwe relaties kan versterken. Het is een goede aanvulling op branded en user generated content en laat bezoekers langer op je website blijven.

Wil jij meer weten hoe jouw bedrijf, organisatie of merk met content meer en tevreden klanten kan opleveren? Stuur dan een bericht naar leo@vindster.com of bel me op 06-39 04 04 47. Ik neem dan snel contact met je op.

fans storytelling content marketing