Vindster stopt …

De overtuiging blijft

Onlangs is naar de relaties van Vindster het bericht uitgegaan dat Vindster stopt. Afgelopen twee jaar heb ik met veel enthousiasme gewerkt aan het Vindster-concept. Maak licensed content van uitgevers beschikbaar voor de klantcommunicatie van bedrijven en merken en bereik zo een maximale engagement. “Versterk je merk met licensed content” is de slogan. Vindster creëert op die manier tegelijk voor uitgevers een extra verdienmodel.


English summary

Vindster wil stop from december 2017. Time is too short to develop Vindster to a selfsupporting service. Though positive feedback from both publishers and customers there is no outlook to short term potential. Please contact me for further information.


We hebben in de afgelopen periode heel wat bereikt. Het begrip licensed content staat op de kaart. Vindster staat in de eerste zoekresultaten op de term licensed content. We hebben verschillende artikelen kunnen leveren aan klanten en hebben daarmee kunnen aantonen dat licensed content heel goed in te zetten is in de content mix. Andere partijen ondersteunen ons in die overtuiging. Zie hier voor verschillende achtergrondartikelen over dit onderwerp.

Ik heb in die periode heel veel goede en leuke gesprekken gevoerd met uitgevers, technische partijen, ondernemers en met potentiële klanten. Hoewel ik vrijwel overal enthousiaste en positieve reacties ben tegengekomen is het niet gelukt om Vindster levensvatbaar te maken. Er was er hier en daar ook twijfel. Kan het wel met de rechten, hoe uniek is de content, wat levert het me op? Natuurlijk, bij een nieuw concept hoort ook de scepsis, dat is gezond.

De tijd is gekomen om de stand van zaken op te maken. Het is niet gelukt om Vindster tot op een niveau door te ontwikkelen dat perspectief op succes mogelijk is. Daarom heb ik met pijn in het hart besloten ermee te stoppen. Ik rond mijn werkzaamheden af en stop eind december met alle activiteiten onder de naam Vindster.

Via deze weg wil ik iedereen bedanken die Vindster een warm hart heeft toegedragen en interesse heeft getoond in Vindster. Ik sluit dit hoofdstuk af en sla een nieuwe weg in.

Michiel