3 Redenen waarom creatieve contentmarketeers doen wat ze doen

Weer heeft Vindster een mooi artikel voor jullie gevonden op Content Marketing Institute. Dit keer het artikel The 3 Behaviors Driving the Most Creative Content Marketers van Jay Acunzo over de drie belangrijkste redenen wat contentmarketeers beweegt in hun werk.

Ik geef hier een korte samenvatting.

The 3 Behaviors Driving the Most Creative Content Marketers

Nadat we ons door het verhaal van het eten van een ijsje en waarom je dat nu eigenlijk doet heen hebben geworsteld komen we bij het echte snoepje. Drie wel te verstaan. Er is veel gespreksstof over waarom je contentmarketing nu eigenlijk zou doen. Er is van alles te bedenken: meer bezoekers, naamsbekendheid, meer omzet, emailadressen verzamelen, engagement et cetera. Maar wat is nu de primaire drive van de contentmarketeer?

1 Intrinsieke motivatie boven doelgerichte motivatie

Veel marketeers willen concrete doelgerichte resultaten bereiken met hun content. Deze moet leiden tot een actie bij de klant. Maar waarom zou dat moeten? Het gaat erom dat de content een vraag van de klant beantwoordt. Dus de content zelf is het doel, of zoals Jay het zegt: “Too much content marketing goes through the motions. But the very best among us find joy in the process”.

2 Het gaat niet om de discussie tussen kwaliteit of kwantiteit

“Quality”, dat is wat Jay hoort als ie zijn publiek vraag wat het belangrijkst is, kwaliteit of kwantiteit. “Why not both?” is het antwoord. De discussie alsof één van de twee belangrijker is niet de juiste discussie, zegt Jay. Je wilt dat de content indruk maakt op jouw klant. Alleen de beste en de meest relevante content doet dat. En hoe meer je daarvan kan bieden, hoe liever jouw klant het heeft. Het publiek smult als de smaak goed bevalt en dan wil het vanzelf meer.

3 Echte creatieve content marketeers nemen hun eigen content even gulzig

Alleen als je zelf echt heel enthousiast bent over de content die jij als contentmarketeer wilt publiceren raak je ook jouw klant. “We need to be our own biggest fans”. Ofwel, lees je eigen gepubliceerde content alsof je de klant bent. Empathie is daarbij belangrijk. Alleen echte inleving in de beleving van de klant leidt tot goede marketing. Maar dat geldt voor alle vormen van marketing lijkt me [MG].

Uiteindelijk besluit Jay met de conclusie: “Content first. Then marketing.”.

 

Een heel lezenswaardig artikel. Ik ben benieuwd naar jouw mening hierover. Je kan mij bereiken op michiel [ at ] vindster.com of via de telefoon op +31 (0)6 290 134 23.  Vindster is graag jouw partner waar het gaat om het vinden van goede en relevante content. De originele versie onder de titel The 3 Behaviors Driving the Most Creative Content Marketers kan je lezen op Content Marketing Institute.